Přidat odpověď
Ale to tak prostě nemusí být... my jsme byli spokojeni hlavně v případě první dcery v Thomayerově nemocnici - měli jsme zaplacený nadstandard a přihlásili jsme se do laktačního programu. Jak už jsem řekl, před porodem jsme měli naprosté soukromí a pohodu. Nejdřív tam byla žena sama, až chtěla, abych tam byl s ní, tak mi zavolala, a já jsem přijel. Byli jsme tam spolu další asi tři hodiny, než začal porod. Byla tam velmi příjemná sestřička, která v podstatě realizovala celý porod. Doktor to přišel jen sem tam zkontrolovat a když viděl, že je všechno OK, nechal pracovat sestru. Porod proběhl celkem v pohodě. Hned po porodu byla malá přiložena k prsu a další asistentka vysvětlila ženě, jak má správné kojení vypadat. Pak jsem si malou taky pochoval, zvážil, podepsal a vyfotil. Potom ženu odvezli na pokoj, kde jsem měl zaplacené lůžko i já. Malou dali ještě na chvíli "dopéct" do inkubátoru, ale pak nám ji hned přivezli. Další dva dny jsme byli v pokojíčku všichni tři. Pokojíček byl velice útulný. Malou akorát brali na horské sluníčko, protože měla novorozeneckou žloutenku. Sestřička zezačátku občas zkontrolovala kojení. A celé to stálo asi dva tísíce Kč. A bylo to před 12 lety!
Zkrátka a dobře - pokud by toto byl standard a nikoliv nadstandard (i když za tu cenu imho pořád není co řešit) tak není absolutně žádný důvod rodit doma...
Předchozí