Divá Báro, nevím, zda si to přečteš ještě po tolika dnech, spíš bych počítala, že už ne. ale co když...
ad.: Jinak to, že se tvoje dítě nasazeným dokrmem nic neznamená, hodně dětí se tak bohužel odstaví. Znám pár maminek, co se jim odstavilo dítě tak, že daly jednu lahev na noc jakože se vyspí, nebo dávaly plně kojenému dítěti lahev s čajem. Postupně o mléko začaly přicházet, snižovaly si tak poptávku mléka, nebo jejich dítě začalo prso odmítat. Takže jen tak si nasadit lahev s tím, že se nic nestane, to bych se fakt neodvážila radit.
- ano, vím, že nasazení dokrmu zpravidla mívá za následek snížení laktace, z důvodu snížení poptávky. Logické a chápu. U první dcerky jsem si to takto pos.ala, ovšem pravda je, že i s tím dokrmováním jsem ji vydržela kojit relativně dlouho. Tedy vzhledem k tomu ,že jsem začla s dokrmem tak brzy, tuším něco kolem jedenapůl měsíce... kojila jsem ji nakonec do cca 8-9tého, samozřejmě né plně. Postupně krom UM přišly zeleninky kašičky aspol.
ad.: Jinak moc nerozumím, proč dáváš dokrm, když ho dítě evidentně nepotřebuje (těch 5ml nebo 30ml).
- nevím, zda je to reakce na mě, ale já psala 30-60ml. A popravdě její poptávka hopem skočila právě na těch 60ml levou zadní - tím myslím, že ji vyzungne a žádá si dál...
ad.:Ještě poznámka - prsa si prostě "nevypiješ" nejsou to cisterny, v prsou se mléko tvoří neustále, hlavně při sání dítěte.
- toto bych prosila vážně někoho, kdo by mi tedy vysvětlil. Když mi prcek pije od prsa a po chvíli, kdy zaregistruji, že taha tahá ale nic nepolyká, začne tahat chvilku a počká s prsem v puse, zase zatahá...pořád bez jediného polknutí... a pak se už začne vztekat a pustí a nechce znovu přisát. Tak kde sakra je to mléko co se údajně má tvořit při sání? Vážně to nechápu, to není rýpání. Já evidentně vidím děcko, co se snaží tahat, ale nic mu do pusy nejde. Polknutí přece slyším, doknce si troufám tvrdit, že poznám takovéto polknutí naprázdno - jen jako reflex, a polknutí skutečného loku tekutiny. Dobrá, dám ke druhému prsu a situace se opakuje naprosto přesně. Opět dám k tomu prvnímu, a pár loků tam vysaje, ael pak opět na prázdno, takto prsa prostřídám několikrát, ale čím víc je střídám, tím rychleji dojde k situaci "na prázdno" až se už odmítá vůbec přisát.
Mno,... po těch několika dnech jsem se s Minx domluvila na tom suplementoru, včera došel, dnes jsem teprve nastudovala jak ho použít, a večer praktikovala. S úžasnou úspěšností, malá ve chvíli, kdy evidentně začla se odtrhávat kvůli polykání na sucho, dostala dávečku po kapičkách mléka ze suplementoru,tak se spokojeně přisála, a byť jí to pochopitelně trvalo vysát mnohem déle než z lahve (ale to je samozřejmě právě dobře, to vím...), tak byla spokojeňoučká, vypila opět celou tu 60tku navíc, krásně jsem cítila, jak saje byť z prsa nic už neteklo (ale tímto dále stimulovala tvorbu dalšího mléka). Tak mi přijde logické, že tímto způsobem můžu opět popostrčit zvýšení laktace, jinak při tom jejím bojkotu bych asi pomaloučku kojení nedobrovolně pohřbívala.