kili: to je pravda. Ale zatím jsem četla i odborné spekulace o tom, kdy převažují negativ nad pozitivy očkování, jak tu třeba píšete s tou tuberou
setkala jsem se i s rozporuplnými články, odbornými, ohledně očkování proti klíšťové encefalitidě u dětí mladších 5 let. Že něco doporučí WHO neznamená, že o tom lékař už nemůže spekulovat
Popravdě se v tom asi hodně nás, maminek plácá, já tedy určitě. Pokud člověk neudělá, co teď zrovna dělá většina, je drcen za nezodpovědnost, přitom s čím dál snažším přístupem k informacím (hlavně díky netu) je čím dál více spekulací, nejasností...
Na jedné straně prokazatelná účinnost látky, na druhou vedlejší účinky, když si představíte, jaké konzervanty a jiné látky jdou do vašeho dítěte, koho by to neznejistělo?
Jako třeba s HBV v hexavakcíně, než byla zavedená, ročně u nás onemocnělo béčkem cca 20 dětí do 14 let... kde končí účel a začíná strašení maminek? Viděl jste tu reklamu s postýlkou na Rotaviry? A šeptání: maminko, postaráš se o mne? (Aneb jestli mě nenaočkuješ, zabiješ mě.) To je pěkná masáž, ať očkování význam má či ne.