Hilly, vidíš, já lovila ve věřícím společenství a panice jsem si vzala, ale nebyl první, se kterým bych chodila - nicméně jakkoliv sexuálně byl můj manžel opravdu první. Ovšem přiznávám, že nejednou jsem stála na hranici, kdy jsem poměrně těžce odolávala svodům některých hochů
A moje nejbližší kamarádky, až na jednu, možná dvě, měly to stejné štěstí jako já - že máme muže z řad naší církve a všichni byli panicové a ani jeden si nechce zatím po cca 10 letech manželství nic nikde jinde odžívat...
Moje sestra si vzala muže, který uvěřil až coby dospělý a měl za sebou bujarou minulost - velmi bujaré mládí, pak i manželství a problémy s čípkem nemá - netuším ale jestli třeba to očkování taky nemá - nemluvily jsme o tomhle nikdy...
To víš, že i moje dcery budou vědět, že pro manželství nemusí být ten věřící více způsobilý a že bude lepším manželem - podle toho se řídit při výběru by bylo dost krátkozraké, ale chci aby se opravdu naučily zacházet se svojí volbou a uměly si třeba i nastavit priority... Pokud budou vědět, že hold chtějí "zkušeného" který má toho za sebou odžito víc, tak bych byla ráda, aby se samy rozhodly, jestli to očkování chtějí, a aby pro to něco udělal i ten dotyčný. Nevidím na tom vůbec nic úplatného či jak to nazvala Líza.
Já teď třeba píšu, že se na tom nechci podílet, ale držím se rčení "nikdy neříkej nikdy", a protože jsem si strašně moc vážila mých rodičů, kteří 5 let koukali, jak zápasím sama se sebou a vlastně i Bohem, jestli si vzít kluka, který byť z věřící rodiny, tak sám 40% ateista a docela dost mě táhnul s sebou "dolů", který měl taky tzv. dost odžito a vím, že rodičům moc po téhle stránce nevoněl, ale nakonec se maximálně snažili, aby nám to dopadlo, protože jsem opravdu byla neskutečně zamilovaná... ono to všechno dopadlo jinak a já jsem si vzala úplně někoho jiného
, ale prostě to, co naši v tomhle udělali bylo pro mě opravdu hodně významné a nezapomenu jim to!
Takže kdybych viděla, že dcerka řeší totéž a třeba by v tom hrálo nějakou roli i tahle stránka - třeba strach z rakoviny čípky, neměli by na očkování peníze... jsme lidi a máme ji rádi, takže bychom cesty jak vypomoct hledali, ale nechci jí prostě dávat tohle očkování ve věku, kdy je ještě příliš malá a my bychom rádi, aby se prostě s tímhle naučila zacházet a znala ta rizika...