Přidat odpověď
kozajdo - mám tři děti se sníženou imunitou - letos proběhlo moře 14 dní - chorvatsko.. a trošku to asi pomohlo.. ale zázraky od toho nečekám... dcerka po třech dnech ve školce byla 3 týdny doma, souběžně s nejstarším a nakonec nakazili i mimo.. dr mi říkala, že esi to takto půjde dál, tak dceru ze školky úplně odhlásit - dva roky jsme čekali, než se tam dostane... no teď chodí druhý týden.. a zatím dobrý.. a řeknu ti, co jsme změnili.
Krom toho - že tedy bere na imunitu od imunoložky, to ale trvá tak půl roku, než se prokáže nějaký efekt - koupila jsem dětem preventan junior - stojí 300kč je to 100 tablet, takže pro dvě starší děti cca na 1,5 měsíce (za léky jak byly nemocný jsem dala 2.000 + 600 za školku ve které byla tři dny), takže investice se určitě vyplatí... občas ho dám i nejmenšímu - je mu 16 m, vycucá se to.. a má to chránit sliznice, aby se bakterie tak rychle nedostávaly do těla.. a potom tam přestala spát. Pro mě to sice znamená, že si nemůžu jít s nejmladším odpočnout , v noci špatně spí a já měla vidinu, že v poledne, kdy jde spát si s ním lehnu a doženu těch pět let nočního vstávání... ale zdraví dcerky je mi přednější, takže pro ni chodíme po obědě a jak jsem psala drží se už druhý týden, takže asi preventan a nespaní ve školce zabírá. Samozřejmě pro ni platí přísný zákaz kohokoliv pusinkovat, po komkoliv pít, či cokoliv jíst, dobře oblékat - ale nepřehánět, spocené a ofouklé dítě je horší než to které prochladne... a dávat hodně ovoce a zeleniny, aby měli přírodní vitamíny.
Předchozí