zakládám další téma ohledně výběru jména pro naši ještě nenarozenou (ale to se do nejpozději dvou týdnů změní
, takže je to téma snad poslední
).
začnu tak nějak ze široka. mám chlapa, který nic nepomůže, dneska tady celý den leží a vypadá, že umře (a já s břichem tady hopsám jak "laňka¨", vařím, peru, uklízím, starám se o starší dceru apod a mám pocit, že spíše umřu, než porodím). celkově je zvyklej na to, že ho stále někdo obskakuje a hlavně, že je vždy ve výsledku po jeho. Jsme spolu skoro pět let a až tak nějak v poslední době na to odmítám přistupovat, dříve jsem se snažila řešit věci více diplomaticky, ale na to teď kašlu. a máme doma dusno.
Mj. jde taky o to, jak pojmenujeme dítě. Prvních sedm, možná osm měsíců se tím odmítal zabývat, že je to předčasné. Když se tím zabývat začal, ukázalo se, že dohoda nemožná. Jména, která dříve prosazoval najednou nechce. Nakonec vytasil s Dianou, což je jméno které bych sice brala, kdyby... kdyby tam moje blízká kamarádka nepojmenovala svoji dnes již 16letou dceru. Její Dianku znám od malička, mám s ní to jméno spojené. takže váhám, nechce se mi do toho. Jenže on všude rozhlásil že budeme mít Dianu a tím to pro něj skončilo. Byli jsme tento týden na matrice kvůli otcovství a když se matrikářka ptala, zda máme i křestní jméno, řekla jsem že ne. Přítel se urazil, že prý tu Dianu.....
No, a když jsem se dnes ptala, jak to teda uděláme, protože do porodnice můhu jet každou chvíli a co pak, že?
a on mi řekl, ať si TO pojmenuju jak chci, že ho to obtěžuje. Není to poprvé, co se takto vyjádřiol, už jednou řekl, že jsem ho k TOMU (dítěti) vlastně dokopala a tím mu ho zhnusila, tak mu je jméno ukradené.
Takže jsem mu hodila na hlavu papíry ohledně otcovství, řekla že tedy bude mít po mě příjmení a že jméno jí dám taky já. A teď mě zajímá, zašly byste tak daleko? Šprajc nešprajc, něco co se vysloví v afektu je jedna věc, ale to dítě to bude provázet nejméně část života, i kdyby se to pak změnilo. A i si myslím, že pokud udělám, jak jsem řekla, přítel práskne do bot. Jo, jsem naštvaná. Ale jak to nejlépe řešit s chladnou hlavou?
díky za rady (prosím, vím že mi často říkáte že pořizovat si s takovým chlapem druhé dítě je blbost.... možná, ale taky to není návod na konstruktivní řešení situace).