No teda, báječně jste mě pobavily
Tak přidám taky trošku do mlýna. Kamarádka pracuje jako družinářka u dětí na prvním stupni a říkala mi, že už ani u nich nemůže říkat "pytlík" na bačkory a "koule nebo kouličky" na stromeček
Jinak mě osobně se povedlo říct před třídou deváťáků zkráceně zhruba toto: "Tohle je kakadu žlutolící, na hlavě má chocholku a když se papoušek vzruší, tak se mu postaví."
Reakce byla adekvátní. Nejlepší na tom byla ta chvíle, kdy mi ihned došlo, co jsem řekla ještě než se začali smát - takový úžasný vzduchoprázdno
Jinak teda OT (sorry, ale pro dokreslení) toho samýho papoucha jsem před třídou cca třeťáků drbala skrz klec na krku (což miloval), ale přitom jsem mluvila a dívala se na ty děti se slovy: "Vypadá přítulně, ale nikdy to v zoo nezkoušejte, v zobáku má takovou sílu, že by vám mohl přeštípnout prst." A při těch slovech mě milej kakadu tak neskutečně "rafnul", že já se lekla, šubla rukou a celý hřbet ukazováčku jsem si o ten jeho super ostrý zobák roztrhla... No, děti se moc nesmály, spíš docela koukaly. Myslím, že to byla celkem zdařilá prezentace toho, proč v zoo nestrkat ruce do klecí