| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pokúsim sa byť - v rámci možností - stručná, a podstatné info hodiť do nejakej "kocky":

Moj syn (4,5r.) je na verejnosti silný introvert. S deťmi nenadvazuje kontakty, nikomu sa nepozdraví (ani príbuzným ani cudzím) (to by bolo vlastne na ďalšiu tému - neviem totiž, ako veľmi ho mám/nemám do toho nutiť?)

Keď už ho nejako dotlačím k deťom, hrá sa s nimi pekne (hoci zo školky som dostala informáciu, že jediný sposob, akým sa dokáže k deťom priblížiť, je, že ich pozlobí - zbúra bábovičku alebo vežu z kociek..). Agresívny nikdy nebol, ešte na žiadne dieťa nezaútočil.
Doma s tým ale nemá problém. Ak mu s mužom niečo zakážeme, tak nás plácne, a keď ide o niečo, na čom mu záleží, tak ešte pridá vyhrážky typu: "Půjdu do sklepa pro sekyrku a useknu Ti nohu!" alebo "Za to Tě vyhodím z okna!" a pod...~7~

Včera sa to u nás ale vyhrotilo príšerným sposobom - on chcel ísť večerať dolu, k dedovi, ja som ho ale nepustila, /ptz děda mal k večeri údené maso a my sme mali fazuľovo-zemiakovú polievku (čo je pre dieťa pochopiteľne vhodnejšie)/. Začal kričať (je mi hrozne, keď to čo i len píšem~n~): "MÁMO, JÁ TĚ ZABIJU!!!" Moj táta (mám tu na návšteve našich) zamkol dvere na chodbu, aby syn neutekal dolu, a on na mojho tátu: "TY HAJ.LE JEDEN!!!"

Boli sme z toho všetci hotoví, odo mňa i od manžela dostal na zadok, no boli to len výchovné, nie bolestivé rány.

Manžel urobil fiktívny telefonát s Ježiškom, akože rušíme tie darčeky, ktoré si syn napísal do dopisu, a on dostal ešte horší záchvat.
Zavreli sme ho do jeho izby, a odtiaľ kričal tie jeho hnusné vyhrážky.

Moja otázka znie: ako sa má "správny" rodič zachovať v takejto situácii?
Rada mojich rodičov bola: Mať zavesený niekde prútok (ako výstrahu) a tým mu pohroziť, prípadne i švihnúť.

Psychológovia zas radia nepoužívať fyzické tresty, ktoré signalizujú rodičovské zlyhanie...~d~

Povodne som tento text chcela napísať Dryjáde, no nakoniec som ho takto zverejnila na Rodine, aby mi poradil nielen odborník, ale aj "obyčajné" mamky.

A ešte na záver: moja mamka bola zo včerajšej scény v takom šoku, že len preniesla:
"to nebude dobré, bojím sa, čo z neho vyrastie..".
Može to byť naozaj známka nejakej "poruchy"? Prípadne poznáte vo svojom okolí nejaké dieťa, ktoré by sa chovalo k rodičom agresívne, a neskor to aplikovalo aj na okolie (spolužiaci.. učiteľky..atd)???

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.