| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tess, ahoj, já sem moc nechodím, občas nakouknu, psala jsem tu kdysi o naší Andě (smíš.dysfázie). Jen mě občas zarazí, jak píšeš o synkovi - on má kromě dysfázie ještě i jiný problém? Píšu to z toho důvodu, že dle odborníků (a logopedky hlavně, ta nás zná nejvíc) to zprvu u nás vypadalo všelijak, A. ve 3letech udělala větu o max.2slovech, spoutě věcem nerozuměla apod. Nebrali jsme to nikdy jako postižení, prostě má vývojovou vadu, problém, se kterým jsme nuceni pracovat, docházet někam. Je fakt, že díyk její osobnosti to má na jednu stranu snažší (je přátelská, milá, vyhledává jiné děti), ale paradoxně myslím, že to může svádět k tomu, že se problémy tou otevřeností zamaskují. Ona třeba nerozumí, ale prostě se sveze s dětma. Je v normální školce, kde se dle našeho názoru zlepšila. Na dys poruchy to vypadá, začíná zaměňovat podobně znějící písmenka, ale opět, prostě s tím budeme pracovat, není to tragedie. Jinak jsem chtěla k té škole - Anna je taky v říjnu a odklad (cílený, ne ten kvůli podzimnímu měsíci narození) mít nebude, tedy zatím tomu nic nenasvědčuje. U nás ve městě funguje kurz předškolní přípravy, vede to dětská psycholožka, dítě chodí 15x 60min. Děti se tam připravují na školu - měsíce, počítání, písmenka, trénujeme schopnost rozpoznat první písmeno ve slově, slabiky,...), tak jestli něco takového u vás máte, možná by to byla dobrá příprava na školu, Anně to pomáhá. Samozřejmě tě neznám, neznám ani Tygra, ale občas mám pocit z tvého psaní (prosím neuraž se, nic nezlehčuju), že Tygrův problém podle toho, co píšeš, zveličuješ, snažíš se příliš předcházet stresovým situacím pro dítě.Zaujalo mě, žes někde psala, že má těžké postižení řeč. spektra, a pak jsi psala, že má lehčí výv.dysfázii. Proto ta reakce, jestli se mýlím, tak se omlouvám.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.