Mám doma 3 "nejedlíky" a je to někdy hrůza ještě teď a to už jsou přeci jen docela velcí.
Nejstarší jsem kojila měsíc, z prsa jí to nešlo, tak jsem potom odstříkávala a ona pila z flašky. Přesto se od mlíka odstavila v 8 měsících, byla jsem z toho zoufalá, protože najednou jsem neměla co jí dát k jídlu, nejedla takřka nic
Dvojčata byla na mlíčku déle - klučík odstříkané z lahvičky, holčinu jsem kojila, byla závislák, ale přesto se sama najednou začala mezi 10 a 11 měsícem odstavovat. Taky mi to bylo hrozně líto, ale "ukecat" se fakt nenechala. Přešla taky na lahvičku poté, co mi jeden večer 3 hodiny řvala u prsa a vztekala se, že chce napít, ale prso odmítala. Do té doby lahvičku zarytě odmítala (ať v ní bylo cokoliv - odstříkané mm, UM, čajík, voda, prostě nic nevzala). Ze zoufalství jsem udělala trochu UM a po cca hodině zkoušení a střídavého přikládání (které jí ale vždycky rozlítilo na maximum) se najednou chytla flašky a vytáhla celých asi 100 ml, co jsem připravila... a usnula...
Od té doby měla UM a byla spokojená
Dvojčatům UM vydrželo do cca 3,5 let (potom už jen večer, měli takový svůj rituál)