Xantipo,
samozrejme, ze jsem svemu otci doho dost vytykala. Jeje, on take nepatril k tem, ktere by nejak zvlaste prikladali pomocnou ruku. Tak jsem to nemyslela. Myslela jsem spise "ton" jaky byl v tom fejetonu ulozen. Spise v tom, ze ten tatinek v ocich toho pomyslneho zaka, vypadal jako uplny "idiot". Nebo jsem to spatne pochopila? Takze i kdyz se mi na mem otci treba nektere veci nelibili, tak jsem si ho ale stale vazila a nedokazala bych si predstavit o nem mluvit tonem, jaky byl uvedeny v tom fejetonu (a myslim, ze i v tvem uvedenem pripadae neslo o ztratu ucty k tvemu otci). Ja bych ale ani jako manzelka, nedokazala se takto vyajdrovat o svem manzelovi (a to ani z legrace). Prijede mi proste takoveto vyjadrovani o svych blizkych nedustojne a bez ucty. Je pravda, ze uctu nemohu nekomu vnucovat, bud ji ma, nebo ne. Ale zase jsem presvedcena, ze v rodinach, ve kterych prirozena ucta je se takovehle veci bud nestavaji, nebo alespon neprijdou nikomu smesne. Nevim, tak to citim ja, ale mohu se samozrejme mylit.
Předchozí