Přidat odpověď
Terezo,
mně se takovéhle paušální soudy a škatulkování taky nelíbí. Bydlíme v paneláku, za socku se nepovažuju. A jestli mě za socku někdko považuje, jeho problém, je mi to fuk. Kdybychom chtěli, domek v satelitu bychom si bez problémů mohli dovolit. Jenže nám, vzhledem k našemu životnímu stylu, vyhovuje byt a dostupnost centra Prahy běžnou MHD, ne jen regionálními autobusy.
Podle auta bychom možná socky byli, auto máme sice zánovní, ale jen Renault Thalia. Kdybychom o to stáli, měli bychom na auto minimálně o třídu výš, ale nějak nevidíme důvod dávat za auto moc peněz. To radši jedeme na pořádnou dovolenou a přitom máme pořád dostatečnou finanční rezervu a výdaje na Vánoce nás nijak zvlášť nezatěžují.
Znám lidi, kteří mají dům (po rodičích, takže bez hypotéky) a lepší auto než my, ale je pro ně problém když dítě jede na školu v přírodě (skuhrají, ale zaplatí) a na dovolené byli snad jednou. Zkrátka, každý žijeme jinak.
Ještě k tomu autu, uvažujeme, že auto vyměníme brzy, dřív než "zestárne" a jediný důvod, proč zvažujeme něco "lepšího" je bezpečnost, nejdřív ovšem prověříme, nakolik si v tomhle kriteriu pomůžeme.
Předchozí