Lízo, jo, o té odvaze začít něco nového, nevídaného a "drzého" tady právě mluvím. To je právě to, co mi chybí a těžce se k tomu propracovávám za vydatné podpory manžela (vlastní máma by mi tyto "ztřeštěné útěky" nejen nepodpořila, ale asi ani netolerovala - kdyby to bylo na ní a nechala bych se jí ovlivňovat; za těžce nerozumné považuje už jen to, že se chci místo ekonomického místa ucházet o místo knihovnice...)
Taky jsem se dřív nepovažovala za chudou. Dokud jsem nenapsala mírně podnětný a mírně kritický dopis do MF Dnes, kde jsem se vyjádřila přibližně v tom smyslu, že se sice vydávají za nejvíce čtený deník pro nejširší vrstvy, ale některé přílohy tomu nenasvědčují. Že místo třeba rad o bydlení, které by byly dostupné široké veřejnosti, píší o luxusních výdobytcích typu vnitřní bazény, elektronické zabezpečení bytu atd. atd. Označila jsem naši rodinu jako že přes nedostatek peněz se cítíme být ve střední třídě, neboť si udržujeme jakési duchovno (v jejich případě např. místo Blesku MF Dnes). Reakce? Nedlouho poté MF Dnes zveřejnila "rychlotestík" Patříte ke střední třídě? Podle toho testíku se do střední třídy vejdou jen ti, jejichž rodinný příjem činí 30 tis. a výš - což platilo asi tak před těmi dvěma roky, takže dnes to bude ještě více. I když nakrásně půjdu do práce, tak takové mety nikdy nedosáhneme. Takže to máš fakt těžký... Kromě toho k podobnému označení naší rodiny "veřejně" jsem se nechala víceméně vyprovokovat velmi nehezkým nařčením z toho, že "pokud se stravujeme ve fast foodech" jsme lúza...
M.
Předchozí