Raduno, ptala jsem se tě, kde jsi přišla k názoru, jaký máš ohl porodů. Ptala jsem se tě na to z důvodu, že jsi sama přiznala, že jsi nerodila. Napsala jsi, že od kamarádek a ze zdejších diskusí. Čili tvůj názor na to vychází z několika názorů přejatých. V čem jsem tě nepochopila? Teď jsi napsala, že zážitky může mít každý jiné, a když je tu několik pozitivních zkušeností z porodů napsáno, tak na to odvětíš, že ty máš názor takový. Nevidíš, že si trošku protiřečíš?
Ohl té práci s dětmi jsem to myslela tak, že věřím, že do práce s lidmi člověk chtě nechtě častokrát promítá i svoje emoce a postoje, málokdo umí být naprosto objektivní.
"Divá Báro a já snad někde tvrdím, že ty konkrétně lžeš a vymýšlíš si, abys mě přesvědčila o své pravdě?" A tvrdím já snad, že to tvrdíš?
"Už po milionté, ano, věřím ti to, že pro tebe to nebylo nic strašného. Taky jsem nikdy netvrdila nic jiného, než že každý je jiný a každý tím pádem věci prožívá jinak a vyhovuje mu něco jiného."
Píšeš, že porod v nemocnici je ponižování ženy. Zobecňuješ.
"Jo a jsem fakt přesvědčená o své pravdě, protože pokud bych už tedy někdy to dítě měla, tak by šlo o MOJE dítě a MOJE zdraví a MOJE tělo, nikoliv o tvoje nebo někoho jiného ze zdejší diskuze. Takže mi laskav dovol o svém těle a životě rozhodovat sama jako si stejně tak o něm chceš rozhodovat i ty."
Píšu někde nebo někdo jiný, že chce o tobě rozhodovat?
"To stejné bych asi mohla říct i já o tobě. Protože ti něčí rozdílný názor připadá jako urážka tvého přesvědčení a ne jenom prostě jiný názor."
Je možné, že jsem se špatně vyjádřila. Zajímalo mě pouze, proč máš tak naprosto jasno o něčem, cos nezažila.