Přidat odpověď
Psalas, že podle Tebe domškola není vhodná pro žádný děti.
Překvapilo mě to, protože zrovna u některých autistů mi připadá, že se vyloženě nabízí nacvičit s nima školu nejdřív izolovaně, pak v reálný škole s pomocí asistentky a pak teda bez ní - čili mi domškola přijde pro tyhle děti vyloženě vhodná.
Mně osobně teda přijde vhodná pro kdekoho - když vidim blogy nebo facebook našich doma vzdělávajících rodičů, tak si spíš říkám, že těm dětem je co závidět (mají teda všichni minimálně tři děti a nebo jde o děti, který se učí ve skupině navazující na Montessori školku, než se jim podaří zřídit školu), ale u Tebe bych čekala, že oceníš aspoň výhody pro děti, kterym školní docházka vyloženě dělá problém a může jim i uškodit.
MMCH vidim to na synovi - je integrovanej, sice má asistentku a dětí je ve třídě jen 12, ale v pátek je tak odrovnanej z toho, jak ho sociální kontakty vyčerpávají, že je celej víkend zalezlej v pokojíku a je rád, že nemusí s nikym promluvit. Před vánocema jsem ho i jeden den nechala ze školy doma, ačkoli byl zdravej, protože si fakt potřeboval odpočinout.
Předchozí