Přidat odpověď
lucp mám za sebou dvě odstavování totálních závisláků a špatných jedlíků, jednoho v 18m a druhé ve 23m - kojení 1-2x přes den bylo pro mě scifi... v noci to byla hrůza... třetí odstavování aktuálně 18m mrněte mě ještě čeká... přes den jsem to teď zredukovala během tří dnů.. na kojení před spaním odpoledne a potom na kojení před spaním večer, v noci hrůza..
co pomohlo mě... co mi poradila jedna kamarádka.
jde o to, že to musíš chtít ty, přestat kojit, ne že to děláš, protože okolí tlačí, nebo máš pocit, že kojit 18m dítě je nevhodné.. bla.. bla..
prostě ty se musíš rozhodnout a musí ti to v hlavě udělat klik. Pak musíš být nerozhodná, už záleží na tobě, jestli to uděláš prvně přes den, enbo potom prostě naráz.. ale už nesmíš dát, nenabízej UM, to mě děcka ani jedno nikdy nevzali - v noci prostě nabídni pouze vodu nebo neslazený čaj.. nejde totiž jen o to, mrně přestat kojit, ale taky aby začalo lépe spát.. protože co si budeme vykládat, naco je přestat kojit, když budeš 5x za noc vstávat a dělat UM, tím se problém nevyřeší - to prso je přeci jen pohodlnější, levnější, zdravější, stále při ruce.
Prostě se rozhodni.. a už nedej... u těch větších dětí 20m třeba funguej jestli ví co ej bolístka, zalepit si prsa náplastí a když chce mlíčko tak říct, že maminka má bolísku že to nejde.. uvidíš.. já se u dcerky tenkrát hrozně bála, jak bude vyšilovat a nakonec se až takové vyšilování nekonalo... prořvala v podstatě jen jednu noc a to jen nárazově...
pokud si nejseš jistá tím, že ji odstavit chceš, tak ona to moc dobře z tebe vycítí
Předchozí