Přidat odpověď
Zajímalo by mě jak učíte děti sportovat. Myslím malé děti do šesti let. Který sport a dovednost jsou pro vás důležité. Pro mě je důležité akorát plavání, na tom trvám a snažím se jej starší dítě naučit.
Letos jsme postavili dceru poprvé na lyže, na půl hodiny, abychom jí to neznechutili. Bude jí pět let. VYčnívala tam nad dvouletými prcky. V životě jsem neviděla na svahu tolik miminek. Půlka z nich neuměla ani mluvit a už měla lyže. Mám na to ten názor, že dítě by mělo být na lyžích už docela koordinované-mělo by chápat co je to zatlačit nohou, pokrčit koleno. Mělo by umět držet rovnováhu, mělo by se umět samo zvednout, když spadne. Přišlo mi, že to co se tam ty dvouleťáci a tříleťáci zoufale učili (a řevu u toho bylo), se moje dítě naučilo za deset minut. Ne proto, že by byla nějak vyjímečná, ale proto, že už má na to tak nějak věk.
Věřím, že to některé malinké děti opravdu baví, ale dost často mi to přijde spíš ambice rodičů, hlavně aby se řeklo,že už od dvou let lyžuje. Co si o tom myslíte ? A jaký sport je důležitý pro vás ? Jakým sportům byste chtěli vaše děti naučit ? Kdy se do toho pouštíte ?
Pro mě je důležité to plavání (ještě to neumí). Jsem ráda, že dcera umí jezdit na kole.
Předchozí