Mám podobné zkušenosti a ráda bych k tomu přidala dotaz,kam se třeba obrátit se stížností,že takovýto budoucí zaměstnavatel neuvádí pravdivé údaje v inzerátu ?
Můj manžel včera přiletěl domů,ať mu rychle nachystám košili,že si narychlo domluvil pohovor. Tak jsem ho vypravila, vybavila a optala se na jaký pohovor jde. A on mi řekl,že k jedné paní,která hledá někoho na prodej zdravotnického materiálu a nabízí pevný plat 20 tis. hrubého. Mě okamžitě svitlo,tento inzerát jsem četla několikrát když jsem si hledala práci sama (je to už tak rok) a tento inezerát se opakuje na prace.cz a jobs.cz pravidelně každý měsíc. Tak jsem mu řekla,že je to zcela jistě podvod,ale nedal si říct...
Vrátil se za 15 minut
S tím,že na dveřích oné kanceláře - velká reklama Zepter a přes dveře zaslechl tel. rozhovor oné paní,jak řeší se svou poradkyní nějaký problém ohledně smlouvy o prodeji nádobí. Tak tam ani nešel. Musela jsem se smát, protože 90% inzerátů je přesně takových! Za nabídkou solidní práce se skrývá - telemarketing, prodej nádobí, Avonu, Herbalife a půjček