Maryl, večer už je to přetažení, nemá cenu se hádat, ale konat. Nemáte určitou hodinu kdy chodí malý spát? U nás je večerka vždy stejně (plus mínus půl hodinky, jak stíhám).
Večer si malá vymýšlí kde co a nechce nic, jen pozornost. Když začne vystrájat tak odnesu, třeba i protestující a peroucí se dítě svleču a jde do vany.
Včera mi tříletka udělala úžasnou scénu v Tescu- byla utahaná, vstala v 6 ráno. Seděla v nákupním vozíku a řvala a řvala. Vydržela to po celou dobu nákupu, cca 20minut. Odmítla jsem jí koupit pití - má ho ráda na uklidnění když je unavená/hladová/nudí se, prostě místo dudlíku, jenže jak moc pije tak nic nejí atd. Bylo před obědem, nechtěla jsem jí naplnit břicho ani rohlíkem ani přeslazenou šťávou. Takže holka vřeštěla, visela z vozíku a řvala střídavě "pitííííí já chci pitííííčkooooo!" a "rohlíííík, chciiiiiiii" a "dej mi bonbóooooon". Moc fajn nákup.
Taky nevím jak s ní mám jednat když jsme venku, chodník je úzký a vedle silnice kde často jezdí autobusy a ona se sekne a nechce jít dál. Mám kočár, ale odmítám táhnout ddo kopce ještě tříletku obzvlášť když vím, že jen budem na rovince tak křepce seskočí a bude utíkat dál. Za ruku jít odmítá. Nechat ji tam a poodejít nemůžu kvůli provozu