Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek. 1.6.2004 jsem nastoupila do nového zaměstnání, ale měsíc poté jsem zjistila, že jsem těhotná. Měla jsem dříve gynekologické problémy a prodělala pár operací, tak mne můj gynekolog nechal na neschopence a od 14.7.2004 marodím. Ze zaměstnání mi přišla výpověď ve zkušební době, ale v době nemoci, takže je mi dosud vypláceno 69% ze základní mzdy. Pracovní smlouvu jsem uzavírala na dobu určitou a to do 31.5.2005. Od 2.2.2005 bych měla nastoupit na mateřskou dovolenou a můj gynekolog mi řekl, že mi dá nějaký papír, který odevzdám zaměstnavateli a zároveň mi ukončí neschopenku, tak jsem se chtěla zeptat, zda-li mi bude vypláceno 69% ze mzdy jako dosud, nebo méně? Na co mám podle zákona právo? A pokud mi bude tato mzda poskytována, tak jak dlouho? Celých 6 měsíců i přesto,že pracovní smlouva byla uzavřena jen do 31.5.2005 a termín porodu mám 10.3.2005? Předem jsem vám velmi vděčná za radu. Vůbec tomu nerozumím a každý říká něco jiného. Mockrát děkuji.
Předchozí