Přidat odpověď
u laryngitidy být horečka být vůbec nemusí! Se synkem jsme s laryngitidou bojovali mnohokrát a horečku měl snad jen jednou.
Hlavně je třeba to včas pochytit - i když - čím menší dítě (a užší "trubičky", tedy hrtan)tím je rychlejší a horší průběh.
Pokud jednou bude mít laryngitidu, neboj se, vždycky ten kašel pak už poznáš a budeš vědět, co a jak.
Co mám zkušenosti s mým synkem, je třeba řešit prioritně tu rýmu, aby se mu to nerozlezlo jinam - tedy na průdušky, do uší...
Minulý týden jsem to zrovna řešila u mlaďase - od soboty rýma jak trám, jeden den jsem ho nechala jen na vincentce, druhý den už začal smrkat žlutozelený hnusy, takže jsem nasadila Bioparox do nosu (používám od jeho cca 4 let) + Nasivin na zprůchodnění. Ovšem i přes poctivé stříkání do nosu začal v noci na středu dost kašlat, takže jsem ho vzala k dětské dr. - průdušky měl čisté, kašlal z té strašné rýmy - takže jsme dostali Bendovy kapky a už o víkendu byl o.k. (celou dobu jsme tedy byli doma, nevystrčil ven ani noc - vyjma té návševy dr.). Celou dobu užíval jitrocelový sirup Mucoplant na dobrou noc - kvůli rozpuštění hlenů a zabránění dráždění ke kašli. Koupila jsem i Stoptusin (měl ho asi jen 1 den, víc nebylo díky těm kapkám potřeba) a díky tomu, že na laryngitidy trpí, jsme vyfásli i Prothazin - měl ho 1x na noc.
Předchozí