Přidat odpověď
jsem administrativní pracovnice na soudu, jsem vedená jako zapisovatelka, tudíž jiné tabulky než když bych seděla o kancl vedle a byla vedená pod správou (třeba na podatelně, hospodářka apod, srovnávám se samořejmě s lidma, kterým stačí SŠ). Nastupovala jsem za 10tis. čistého základ (a to mám nějaká "odpracovaná léta" dělala jsem pár let před dětma a pak 6 let doma). Mám dobu určitou, vždy na půl roku (žádný dráždění hada bosou nosou nějakou neschopenkou, natož hlídačenkou, nemocné děti u babičky...2/3 pohovoru - bylo nás tam 60 - bylo o dětech,hlídání...na diskriminační otázku si nikdo nedovolil neodpovědět...) nyní po roce práce mi šéfová "vyřvala" osobní příplatek...sami od sebe by mi ho nedali, stálí zaměstnanci ho tam mají všichni, nováčci , resp. ti, kteří nastupovali "Za krize" (na začátku roku 2011, to jsem tam ještě nebyla, sebrali cca 10% platu, ale osobní - pár set - nechali) měli smůlu apod. apod.... negativ - vztahy na zeblití, nerovnoměrnost v pracovním vytížení - je dost, největší plus je částečně klouzavá pracovní doba- chodím 6-14:30, ráno vypravuje manžel, já odpoledne kroužky apod. Největší bonus je, že soud téměř sousedí s mým bydlištěm...časová úspora mi vynahrazuje toho hodně...ale ty peníze...nejhorší je, že prachy jsou,ale ne na výplaty lidí, hlavně těch dělající "podřadnou" práci...o její podřadnosti můžeme vést další debatu a o nutných určitých dovednostech taky (bez státnic ze psaní bych neměla na přijetí šanci.
Předchozí