Přidat odpověď
Mnoty, debilní prodqavačka není věc, kvůli které by se zakládala diskuze, to optravdu za pět minut přejde. Já myslím že Diana mluví o takových případech, kdy Ti někdo ublíží hluboce a osudově a z Tvého neštěstí má prospěch. Nenávist je pak přirozená reakce, která ochraňuje před dalším možným poškozováním ze strany té druhé osoby. Ano, ta emoce je stravující, ale musím se podělit, že velmi stravující pro mne byla i ta doporučovaná (i tebou ) varianta - vypustit tu osobu z mysli a negativní emoce si odpustit, zapomenout. Pro mě zapomenout na určité věci znamená smířit se s křivdou. zrovna Ty Monty si umíš představit (viz Tvá matka) jak poškozující může někdo blízký být. Pokud zůstávám v opozici, vyjadřuji tím, že se nesmiřuji s tím, co dotyčný provedl. proto mám pro odpor hraničící s nenávistí pochopení - je to za á normální, za bé ochranná reakce.
A vzbuzovat v sobě ještě pocit viny, že jsem naštvaná, že mě někdo ponížil/ublížil - to se tak právě agresorům hodí, furt ti vštěpovat, že to že jsi naštvaná, je vlastně tvoje chyba.
Předchozí