Milé terajšie a budúce maminky,
veľa som čítala o tom, kto kde rodil a vždy sa našiel niekto veľmi spokojný a niekto veľmi nespokojný. Každý má iné očakávania a inú povahu - čo je niekomu príjemné, iného može desiť a naopak.
I ja som si prečítala knížku Nová doba porodní a mala som zimomriavky na chrbáte, co ma čaká ... .
Takže porodu som sa obavala, ale vybrala som si Apolinára pre jeho špičkovú starostlivosť o novorodencov. O sebe som si vravela, že nejak to prežijem ...
A realita? Kľudne by som u Apolinára rodila znova. Personál bol veľmi príjemný, radil mi, pomáhal (dostala som masáž chrbáta voňavou mastičkou a úžasne mi to pomohlo). Bola som v sprche na balone a bolo to tiež veľmi príjemné. Ani neviem ako to celé prešlo - bolo to veľmi rýchle. V priebehu 4 hodín som porodila krásne, zdravé dievčatko. Manžel bol celý čas pri mne a porodne asistentky pomahali radami i pri zmene poloh (fyzicky).
Ihneď po porode som bola schopná prehlásiť, že by som to kľudne za niekoho odrodila ... a tak som sa toho bála. Strach má veľké oči a niet nad vlastnú skúsenosť.
Rada by som týmto príspevkom upokojila budúce maminky, aby sa porodu nebáli a nechali to na prírode. Tá si vo väčšine prípadov pomože sama. Ak sa budeme bať, tak príroda to má potom ťažšie ... .
Želám všetkým maminkám krásne zdravé miminká,
Čučoriedka
Předchozí