Přidat odpověď
malenko, a zkusila jsi vyřadit ze stravy mléko?
Dcera na tom byla podobně + měla ještě potíže se stolicí (ne průjem, ale spíš opak - hlenovitá zapáchající stolice 1x za týden).
Testy na alergii se dělaly v 5 měsících, vyšly všechny negativně. Plus měla vysoké jaterní testy a protilátky na mononukleozu - pravděpodobně ji prodělala po narození, asi si ji přinesla z porodnice, já i ostatní z rodiny jsme byli čistí. Jaterky se srovnaly, když jsem přestala kojit (7 měsíc), v 10. měsíci jsme totálně vyřadili i mléko, vč. UM. A wow, stav se začal zlepšovat! Skončilo zahlenění, stolice se stala normální, prostě evidentně to byla alergie na nějakou složku kravského mléka. v 18 měsících jsme začali zavádět pomalu jogurty a kysané mléčné výrobky - šlo to dobře. Dnes jí budou 4 roky a je v pohodě, dokonce zmizely i suchá ložiska na kůži, která původně zvěstovala atop.
Co jsem konzultovala s alergoložkou a imunologem - testy jsou do 3 let ne zcela průkazné, tj. mohou vyjít negativně, přesto tělo může reagovat, takže je jen a jen na rodičích, aby vychytali alergen metodou pokus-omyl, oni jako doktoři moc pomoct nemůžou, můžou potlačovat až reakce...
Předchozí