Infekcia hrozi aj doma, aj v porodnici. K tym infekciam v porodnici si dovolim dva priklady:
Mna, ako maminu chlapceka, zaujima aj tema stahovania predkozky. V NL sa s tym nebabre, az kym sa to samo prirodzene neuvolni. Kym nie su problemy-napr. zapaly, netreba s tym nic robit. A vies, co som sa docitala, ze byva vacsinou pricinou tych zapalov? No, trikrat hadaj - ano, porod v porodnici, kde to male detske telicko neosidluju bakterie matky, ale ktovie aky sajrajt, ktory prezil aj veskeru nemocnicnu dezinfeciu. Pomaha vraj 100% rooming-in, ale doma je doma.
Rodila som doma. Vsetko islo ako malo, az sa nam to na konci "zadrhlo" a isli sme do nemocnice, kde nam pomohli. Bol to ale tzv. ambulantny porod, hned na druhy den som bola doma. Sestricka, co chodila kontrolovat mna i maleho sa ma pytala, ci pri moceni nemam bolesti, co by mohli poukazovat na zapal mechura. Vraj je to medzi zenami, co rodili v nemocnici bezne, narozdiel od tych, co porodili doma...
Nevravim, ze doma je to lepsie ako v nemocnici, ale nemam ani rada, ked sa tvrdi, ze v nemocnici sa nic nemoze stat a pod.
Předchozí