| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kombinace stresu, samoty a nikdy nekončící fronty úkolů, které měly být hotovy už včera, mně přivádí posledních několik měsíců ke stavům, kdy neumím ovládat svůj vztek. Házím věcmi, mlátím do stolu (mám ročního syna a opravdu mi není příjemné ventilovat svoje pocity takto před ním, párkrát jsem ho přistihla, že mě napodobuje), sprostě nadávám (i v zaměstnání), v některé momenty to dojde až do stavu, kdy se mi úplně zatmí před očima a když se trochu vzpamatuju, těžko vzpomínám, proč jsem se vlastně naštvala, co se stalo + strašná únava a často i bolest hlavy.
Uvažuju už i o nějaké léčbě, ale nejprve bych chtěla zkusit nějaký přírodní způsob. Za prvé přemýšlím, zda mi po dlouhodobém kojení nechybí nějaký prvek, ale dobírám vitamíny pro kojící matky. Za další věřím, že by mi pomohla joga nebo tak něco, ale nemám vůbec možnost nikam chodit, nemám hlídání a vzhledem k tomu, že pracuji, chci každou volnou chvíli strávit se synem.
Poslední dobou kombinuju i lehkou depresi, když nemusím do práce, nejradši bych celý den ležela v posteli, doma se hromadí bordel, nevěnuju se synovi tak, jak bych chtěla, zlobím se na něj kvůli hloupostem atd. Ale klasická deprese to není, jsem šťastná, miluju svého syna a vím, že to, co dělám (zaměstnání, péče o syna), má svůj důvod a smysl.
Nečekám nějakou univerzální radu jak vyřešit mou životní situaci, ale aspoň bych ráda uměla zvládnout vztek v momentě, kdy to na mě přijde (spouštěčem už bývá i taková blbost, že se mi rozlije čaj), vypustit ho tak, abych tím neobtěžovala okolí a sama se nevyčerpávala. Ideálně bych chtěla být v pohodě tak, abych se vůbec nerozčilovala, trochu mi na to pomáhá si zacvičit, ale to nestíhám každý den a stačí pár dní vysadit a je to zpátky tam, kde bylo. Nejvíce vztek ventiluju vůči bývalému partnerovi (v těhotenství jsem zjistila, že má jinou partnerku a vykašlal se na nás, dítěte se zřekl, nicméně teď se začal snažit a pomáhá. Ne, že bych k němu ještě cítila nějakou zášť, to už tak nějak vyprchalo, spíš je pro mě nejsnažším cílem, protože on je přece ten, kdo mi ublížil, takže musí snášet moje výlevy), což má samozřejmě velmi špatný vliv na naše vztahy.

Díky pokud jste to dočetli až sem a budu vděčná za nějaké praktické rady.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.