| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Z toho, co píšeš, bych neřekla, že je tvůj chlapeček malý tyran. Vidíš to moc černě nebo jsi špatně pochopila tu knížku.
Klíčová věta je tahle:

"že i on má samozřejmě světlé chvilky, má smysl pro humor, rád se se mnou mazlí, to vše, když je v klidu, vše klape a hlavně po něm nikdo nic nechce."

Zkus toho po něm chtít míň, především bych upustila od požadavku, aby měl rád sestřičku. On si ji neobjednal, netoužil po ní, nepotřebuje ji ke spokojenosti. Do života jste mu ji umístili vy, což je samo o sobě dost velký zásaha a stačí úplně, když se naučí ji respektovat. Milování není povinné a dost možná, když si ho přestanete vynucovat, dostaví se časem samo.
Nechala bych ho prožít regres vrchovatě, do syta, se vším všudy, dopřÁvala co nejvíc chVil, které budou jen vaše a sestřička na ně nebude mít vliv.
Samozřejmě malou nešiď o nic, nedělej to na její úkor, jen je "nespojuj", co nejvíc to jde.
To, co popisuješ, není nic neobvykléha ani patologického. Já si sama z dětsví pamatuju, jak mi rodiče nadělili ve stejném věku jako u vás sestřičku a pak po mě začali vehementně vyžadovat, aby ji milovala a byla z ní nadšená. Vzhledem k tomu, že se na pozicích zakopali a časem ještě na mě hodili podstatný kus péče o ni, se vší zodpopědností a žádnou pravomocí, zbožňování se nedostavilo..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.