Naprosto Te chapu...prozivala jsem to same.Muj syn byl takovy i bez pritomnosti dalsiho sourozence.jeho segra se narodila az skoro po 4 letech a to jsme to fakt zvazovali, zda vubec druhe dite, jo, ci ne, pac to bylo sado maso-Nas navic jeste nespal....jak pises, maly tyran. Pritom dcera byla pohodova, takze jsem se ani sama sebe moc neptala, zda jsem neudelala s manzelem chybu ve vychove.
Tvrde bych n nej urcite nesla, naopak, vysvetlovat,udelat si s nim samotnym extra vylet s druhemu at se venuje treba tatinek.Proste cas od casu neco podniknout jen s nim.Ja jsem mela desny strach, ze z nej vyroste , jak ty pises grazl..ted je mu 9 a je to fakt pohodov kluk...ta nervova soustava potrebovala proste dozrat...u nekoho to jde rychlejc, u nekoho pomalejc...urcite bych syna nechala vybrat nejaky krouzek, co ho bude moc bavit a na ktery se bude moc tesit...zarad treba 1 tydne plavani.a urcite bych si hodne strukturovala den, aby vedel, co kdy prijde a mohl se orientovat.
Kazdy tu mame nejaky ukol a tvuj je, vychovat tohleto dite...kolikrat jsem si rikala, ze Buh ( ackoliv nepatrim mezi verici
vedel, proc zrovna ja mam tohle dite..radeji ja, nez nekdo, kdo vychovu nezvladne, bude ho tlesne trestat a jine nevhodne veci..zkuste si treba namalovat takovy plan dne, na jehoz strekture se malej bude podilet. Za kazde dodrzeni dat do sesitku jednu nalepku, neo neco podobneho.Je to boj, ale ty ho urcite vyhrajes! Drz se!!