| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jak je motivuju?
Když usoudím, že to musí umět, i když to nepovažuju za prospěšný a zajívavý ani já sama, tak se motivuje těžko. Většinou říkám popravdě, že to budou potřebovat později, aby se mohly vzdělávat dál. A že já jsem za to, abych je to naučila zodpovědná, tak ať mi to doprčic nekazej a vezmou kus zodpovědnosti taky na sebe :-).
Když mám pocit, že to užitečný je, tak jim vysvětlim jak. Ono to vypadá, že třeba znát abecedu kvůli tomu, aby mohly hledat ve slovníku je nenadchne, ale 1)maj někde fakt uložený, že neumět to znamená nezvládnout něco co ostatní zvládnou, toho už jsem si víckrát všimla, že když na ně netlačím, ony se stejně začnou učit samy i to co je neba a nějak v tomto duchu to komentujou.
2)Občas nějaká ta situace, kdy by se jim orientace v abecedě šikla a v tu chvíli jim to, co jsem jim řekla, docvakne. Trochu beru i za svůj úkol takové situace mírně vyvolávat.
Abeceda a slovník byly jen příklady.
Na prvoukový věci (pak vlastivěda, přírodověda) je nemotivuju vůbec, protože tak jak to berem je to baví a taky po nich nechci žádný znalosti, co v nich zůstane, to v nich zůstane. Myslím, že je toho furt víc než u školních dětí, protože ty naše to fakt baví. Moc si nedovedu představit, jestli nás z toho někdo někdy bude zkoušet, protože jsem zvyklá jet si v tomhle podle vlastních osnov a na ŠVP se vůbec neohlížet.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.