Přidat odpověď
Dnes jsem byla na pracáku. Při čekání na chodbě jsem očima klouzala po vývěskách - projekt "příprava" (pro dlouhodobě nezam., příprava na návrat do prac. procestu, psychol. poradenství ap.). projekt "změna včas" (pro nezam. krátce, příprava a poradenství ohledně chování na prac. pohovoru, orientace v nabídkách volných míst ap.) a další projekty ESF.
Když běžely docela masivní reklamy na ESF, hledala jsem si info na netu, důvěřivě a naivně chtěla vysledovat, jak vyzráli (ti "oni", které nechceme rozebírat.) na to posílení aktivní politiky zaměstnanosti - furt všude uvozovky, protože to jsou pojmy a slovní spojení, že by si jeden zavařil hlavu!
Vidíte do toho někdo? Jak jsou tyhle projekty efektivní? Přijde mi, že se nalívají peníze do prázdných slov, že opravdovou práci mají jen ti realizátoři a kde jsou viditelné výsledky? S čím a hlavně kam odcházejí ti, pro které je to určeno, účastníci a nezaměstnaní?
Jsem moc chytrá, aby mě tyhle úvahy napadaly nebo moc blbá, abych je realizovala sama??
Bavíme se tu o jakési teorii.. Nebo vlastně nevím. Ale vím, co tu píšou některé z vás (sleduju, ale nicky nebudu uvádět), co si poctivě a někdy s vypětím sil práci hledají. Na druhou strany i vy víte něco o mě - neumím si nastavit anonymitu, chcete znát současný stav? - práce dobrá, smlouva v nedohlednu, zkrácený úvazek nepřípustná fantasmagorie a prcka vidím jen ve středu a v pátek, no paráda...
Předchozí