| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak ja s tebou souhlasim. Jakepak zaklady - nez dojdou dal, vetsinu takovych veci davno zapomenou. A eventuelne se to budou kdyz tak muset znova naucit.

Dite se potrebuje naucit cist a pocitat a vyjadrovat se, dnes nejlepe v nekolika jazycich. Pak je dobre umet spravne psat, aby to nebyl trapas.
Vsechno ostatni si najde bud na Internetu nebo v knizkach k tomu potrebnych, kdyz bude mit zajem a potrebu.

Ja jsem ucila vetsinou na nejvyssim stadiu celych 40 let. Ucila jsem jazyky - gramatiku k tomu brala jen proto, ze po mne dostaly jineho ucitele, ktery na tom baziroval. Ale moji zaci umeli MLUVIT a psat a rozumeli textum, kdyz ostatni biflovali slovicka a gramatiku.
Kdyz za mnou kdy prisli s treba biologii, zemepisem, fyzikou, tak jsem si vzdycky vzpomnela, jak to, co MY jsme se pred 60 lety ve skole ucili, uz davno a davno neplati. Nebot se objevilo tolik novych znalosti, ktere castecne ty z nasi doby neguji nebo vubec je to davno jinak. Takze ja stejne byla nucena si fakta najit nekde jinde (i kdybych si na ne presne vzpomnela, tak to bylo spatne).

Jenze mas tady maminko ucitelko problem. Tvoje deti budou zkousene dle stavajicich oslov, a tam je rozhodnuto, co je dulezite/nutne a co chudak zacek "nutne potrebuje" pro zivot.
Ze vetsina tech znalosti, ktere detickam jeste stale vtloukame do hlavicek, je z doby skol, kdy dulezite bylo umet cist bibli a podiskutovat, kde ktery svaty co vyvedl, a ze gramatika byla zapotrebi, aby se v te skole melo co ucit, to je jina zalezitost. Dnesni deti potrebuji pro budoucnost neco, co my jim vlastne neumime ani dat, protoze nemame potuchy, jaka ta jejich budoucnost bude. Nase byla celkem dost nalinkovana po staleti. Ale jejich uz davno ne. Znalosti je na svete tolik, ze je nutne si z nich vybirat, ktere vubec k necemu jsou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.