Přidat odpověď
Nojo, ono deti nenapadne ucit a informovat a budit v nich zajem je uplne jina vec, nez jim predlozit predepsanou (nekym)latku k biflovani.
Ja jsem nikde nenapsala, ze deti nechat plat ve vetru, aby si delaly, co chtely a neucily se vubec nic!
Vzbudit v detech zvedavost a touhu se neco dovedet a naucit, zajem, to je uplne jina zalezitost nez je nutit se ucit neco, co rozhodnu JA (=viz osnovy) a protoze to je dobre k prijimackam (=a k nicemu jinemu, protoze se to pote ihned zapomene). To by treba ze vsech povinne vyrostli kuchari nebo inzenyri nebo opisovaci - protoze nekdo rozhodl, ze zrovinka tyhle znalosti jsou ty jedine vhodne pro populaci.
Kdyz spolecnost potrebuje obyvatele, kteri nic umet nemuseji, do skoly se chodit nemusi.
Kdyz potrebuje obyvatele vzdelane pro ruzne obory, kde kazdy umi neco a dohromady umime moc, tak na to musime ponekud jinak. Me vsem lit do hlavy stejnou vyzivu, ale neco, co podporuje vyvoj zrovna toho ktereho. Tak to vidim ja. A samozrejme to neni vubec nijak jednoduche.
Předchozí