Přesně před týdnem jsem si to prožila podruhé...a fakt už nikdy víc... nicméně ač jsem chvlema fakt hysterčila, tak jsem to nakonec dala...co se dalo dělat?! Nějak to ven musí:) Pro uklidnění-první porod děsnej, křížový boesti 13h...druhej porod vyvolávanej kvůli vysokému tlaku, neměla jsem ani zašlý děložní hrdlo-bylo 3 cm... nějakých 10 hodin totálně totálně nepostupující porod a snas na 1cm, kontrakce po 3 minutách, křížový bolesti. Mezitím mi v tom téměř zavřeném stavu praskla voda. Ale za poslední hodinu velice rychlý zvrat, že to manžel málem nestiihl...během půl hodiny, jsem byla na 3 cm a během další půhodiny z těch 3cm na 10cm! Díky tomu, že to fakt nepostupovalo a bylo mi řečeno, že kontrakce jsou neefektivní, tak je možné, že budu rodit 2-3 dny-to mi řekli hned u začátku vyvolání...takže z nepostupujícího porodu se stal porod překotný
Takže za mě-nic není ztracené-ani psychika-ta hraje největší roli...já pořád doufala v císaře nebo alespoň epidurál, ale protože mi bylo řečeno, že ten až u 4cm a já byla na 3...a za cca 5 dalších kontrakcí se šlo na sál, no...nestihl se