Přidat odpověď
- "proč mám nyní poprvé ve svém životě podepsat písemný souhlas s pravidelným (povinným) očkováním? "
nejspíše proto, že
a) to někdo vyžaduje
b) dosud to nikdo vyžadovat nemusel, neboť Zákon č.372/2011 Sb., který nezbytnost souhlasu obou rodičů určuje, je platný od 01.04.2012
- "stále není podle zákona přípustné jej odmítnout."
Zákon sice určuje povinnost podrobit se očkování,
nicméně není až tak jisté, že tuto povinnost může někdo vynucovat (viz rozhodnutí Ústavního soudu z 09.02.2011)
- "kde je psáno, že si nejsem vědoma žádné zdravotní překážky očkování. Tuto část například podepisovat nechci,..."
Nemyslím si, že byste ji podepsat musela, nicméně byť podepíšete, neznamená to nic, protože nejste povinna znát překážky očkování.
- "kdybych možnost volby reálně měla, očkování bych odmítla nebo alespoň rozložila ....Zákon mi ovšem na výběr nedává."
to tak docela není, to jste zákon úplně nepochopila. Obraťte se na očkovací centrum a to zváží indikace individuálně stanoveného očkování.
- "proč vůbec mám podepisovat souhlas, nikoliv pouze odmítnutí, když jde o pravidelné (povinné) očkování?"
no, na to Vám neodpovím jinak, než že proto, že to tak určuje zákon. Ten Vám ovšem neurčuje povinnost souhlasu, takže když ho neudělíte, resp. projevíte nesouhlas, zůstane na poskytovateli zdavotní péče aby si s tím nějak poradil.
- "v jeho třídě jsou 3 případy příušnic.."
Je-li v inkubační době, je to důvodem k odložení termínu přeočkování
- "neví, čeho se bojím, když je proti příušnicím očkován..."
hm, není důležité, že to neví
Předchozí