Přidat odpověď
Děkuji ještě jednou za podrobnou odpověď.
Kontaktovali jsme motolské očkovací centrum, které je od nás nejdosažitelnější, mluvila jsem telefonicky s lékařkou. Myslím, že kdybychom je vyhledali hned po synových potížích, nebyli bychom odmítnuti, ale naše reakce s hospitalizací proběhla již před 9 lety, lékařka argumentovala tím, že tehdejší reakce byla na živou poliovakcinu, zatímco součástí Boostrixu polio je vakcina neživá a že i pertusová složka je redukovaná (po Infanrixu v 5.letech se synovi objevilo výrazné průduškové astma, pro těžší záchvat byl v nemocnici už 2 týdny po očkování, ačkoliv předtím neměl nikdy žádné podobné potíže a netrpěl ani na žádné noční kašle - vlastně do té doby neměl nikdy žádnou virozu, při které by také více kašlal; situace se po zprvu intenzivní léčbě opět zcela uklidnila asi rok a půl po očkování, je řadu let zcela bez potíží stran dušnosti a už 2 roky bez léčby), tudíž reakci nepředpokládá. V podstatě nás neodmítli úplně, nabídli mi zavolat znovu tak za půl roku, že se možná kalendář trochu uvolní, ale my už budeme mimo vyhláškou stanovený věk pro toto očkování a není jisté, že se něco uvolní, předpokládám spíš opak.
Děkuji za názor ohledně příušnic, určitě je v inkubaci, protože spolužáci onemocněli jeden před 2 týdny a další dva v průběhu minulého týdne, do školy chodili, já samozřejmě doufám, že nemoc nechytí, ale v souvislosti s očkováním mi toto přijde jako mimořádná možná zátěž.
Předchozí