| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Původně jsem se chtěla ptát i na úhradu dluhů rodičů, ale to už jsem si vygooglila, že za dluhy rodičů děti nenesou žádnou zodpovědnost, a nejsou z žádného titulu povinny je splácet.
Ale jak je to s vyživovací povinností k rodičům??
Konkrétně naše situace -- Tchýni se začínají množit dluhy. Mezi rodinou a známými, dohledala jednu nesplacenou a vymáhanou půjčku od Providentu a obávám se, že podobná půjčka určitě existuje ještě u nějaké jiné podobné společnosti. Příčinou těchto dluhů je švagr, který dluží kam se podívá /dluhy na hypotéce, dlužné alimenty, exekuce na plat z neuhrazených pokut apod./. A problémy za něj řeší tchýně půjčováním si na sebe - dluhy v rámci možností poníží nebo zamázne, on si žije z vesela dál nic jí nevrací a dělá další a další dluhy. Takže roztočená cesta do pekel.
Řeč s tchýní veškerá žádná. Vztahy v rodině nejsou ideální (nejen z tohoto důvodu). Kontakt s nimi máme minimální. Tchýně má pár let do důchodu a když jsem minulý týden zjistila, že švagr už má exekuci i na byt, přiznám, že jsem se zděsila při představě, že nakonec budeme my ti, kdo jí budou tahat z průšvihu.
Jak je to tedy s vyživovací povinností k rodičům? To určí soud? Zažádají si o to oni sami? Už vidím, jak má důchod 7000,- splátky 6000,- a katastrofa na světě. Na jednu stranu by mi asi svědomí nedovolilo je nechat žít pod mostem, ale vzhledem ke zkušenostem se mi otvírá kudla v kapse při představě, že já ji živím a ona z mých peněz dotuje švagříčka :-((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.