No, Milado,
jestli sis tuto cestu vybrala protože znáš stejně dobře i ostatní možnosti, pak je to to nejlepší co jsi mohla udělat a určitě "zmasírovaná" nejsi. Ale většina lidí akceptuje to co je jim předloženo (ať už se jedná o přístup lékařů, o medikaci, o ty zmíněné potraviny -já taky chlívek ani záhon zatím nemám a přesto si vybírám potraviny kvalitnější a jinde než v supermarketu a jde to, jen opravdu chtít) bez toho, že by se zajímali nejde-li to lépe.
Ono to totiž funguje tak, že poptávka tvoří nabídku. Až budou všechny ženy požadovat změnu v přístupu, a až dojde k tomu, že všichni si budeme moci vybrat jak budeme rodit a budeme náležitě a automaticky informovány- od porodu doma se sousedkou po lékařsky vedený porod ve specializovaném zařízení se všemi těmi epidurály a 16 ultrazvuky za těhotenství, pak teprve uvěřím, že ty, které dnes tvrdí, že lékařský porod je jediný správný (mluvím o fyziologických porodech) si to samy vybraly a vědí proč. Dnes si ale s dovolením myslím, že těch, které to dělají a vědí proč je naprosté minimum. Většina prostě neví jak jinak bez ztráty kvality.
PS: Já jsem taky rodila přirozeně, dokonce to ani nebylo tak zlý, to řezání bylo pro příklad. Ono se to totiž děje stále častěji.
Předchozí