Přidat odpověď
Babsi, myslíš to dobře, i někteří ostatní, ale dneska už je to v každé porodnici jiné a co dávají jinde jako erár, to jinde není, zas tam nabízejí něco jiného (Šešule to vystihla přesně).
Ve Vrchlabí matka dostane pro sebe: buničinové kalhotky natahovací na ty 2 první hodiny po porodu, jinak nic. Hygienické potřeby a oblečení musí mít vlatní.
Na dítko: k dispozici oblečky, zavinovačky a látkové plenky, nicméně těch bývá občas nedostatek. Plenky je nutné mít vlastní, ale když se chodí po ránu na kontrolu do dětské ordinace a sundáte z miminka mokrou plenku, dostanete od sestřičky čistou erární (papírovku).
Pokud jde o mytí miminka, tak po porodu se nekoupe, až druhý den, používají Welledu. Nevím jak na velkém nadstandardním pokoji a normálních pokojích, ale já měla malý nadstandard a tam byl přebalovák s podložkou a normální menší porcelánové umyvadlo s kohoutkem, od něhož vedla i sprcha. Ale já třeba bych takhle malé miminko pod tou vodou nemyla a to hlavně z důvodu kolísajícího tlaku vody a tudíž proměnlivé teploty. Podle mě je bezpečnější a i miminku příjemnější napustit vodu do vaničky (to umyvadlo na to vhodné nebylo, ani teď nevím, jestli tam vůbec byl špunt). Sestra dítě koupe ve vaničce v ordinaci.
Předchozí