Marťo, 2 děti a děláš takové závěry?
Moje dcera byla starší než 14m když mě začala kousat a pomohlo jen to, že jsem ji kousla taky - ta koukala! Pak to zkusila s nějakým odstupem ještě asi 2x a víckrát ne - ale ona je extrémně nepoučitelná, to platí stále i v jejích 7 letech a lepší to už moc nebude (bo to vidím na manželovi).
Možná, že Mumie asi něco ze sebe vyzařuje, co kluka rozčiluje a dovolí si takovou agresi (jako nejistotu, frustraci z kluka, kterého nazvládá...) - sama jsem se s tím nesetkala (jen u postižených dětí, ADD apod), ale znala jsem jednu maminku, která měla s prominutím tříletého "spratka," který terorizoval ji i děti ve školce. Ale tam to byla zcela evidentní chyba matky, která je od přirození mírumilovná a neumí dítěti říct ne - teda tím správným tónem, ona mu říkala " to nemůžeš, to se nedělá, to holčičku bolí.." a přitom se na něj usmívala jakoby ho chválila. Dítě potřebuje jasně vidět tu negativní reakci a nelibost rodiče, když udělá něco nepřístojného. Pak jí ruply nervy a kluka řezala hlava nehlava - dítě bylo pěkně zmatený a vůbec nic nechápalo.