Ahoj Heleno,
vím, že pointa Tvého zajímavého pohledu tkví úplně jinde, ale napadá mne v téhle souvislosti...
Kdyby za Tebou zmiňovanou mícou v průběhu jejího porodu někdo neustále chodil a vyrušoval ji, kdyby s ní všemožně manipuloval a tím ji značně znervózňoval, kdyby jí pak byla koťata odnesena s poukazem na její a jejich dobro, kdyby jí někdo mluvil i do toho kdy a jak dlouho je může krmit....
Možná, že né její chatrná konstituce, ale právě tyhle zásahy by mohly pro zmiňovanou číču mít tragické následky.
Zaujala mne také myšlenka jak za zdravou a SEBEvědomou těhulí před 200 lety naklušou lékaři a nabídnou jí, že může porodit za jejich asistence. Že má velikou šanci porod ve zdraví přežít, ale na oplátku se musí v průběhu porodu podřídit jejich pokynům. Protože oni vědí nejlépe co je pro ní dobré. Fakticky by mne její reakce zajímala. Třeba by přijala a s úlevou by se jim odevzdala. Nebo by naopak došla k závěru, že tyhle "moderní" přístupy mohou porod naopak zkomplikovat a poslala by je k šípku. Kdo ví..
Předchozí