Přidat odpověď
já, 1975, po dlouhém porodu, kdy moje máma v první době porodní mezi kontrakcema pomáhala kolegyním (dělala na šestinedělí) motat jakési fáče. Rozvleklou 1.DP máme asi v rodě, i moje první dítko i děti sester to potvrdily (a měla to i babička), ovšem moje druhé dítě se této rodinné dispozici vzepřelo a sotva jsme dijeli.
Naprosto na tu dobu vyjímečná věc byla, že můj táta za ní chvíli po porodu mohl přijít a poděkovat jí (myslím, že 3. dítko už moc nechtěla, i když reálné vztahy by pak svědčily o opaku). JAk to bylo doopravdy nevím, umřela dřív, než jsem k těmto tématům dospěla.
KOjená jsem nebyla vůbec, nebyl ani pokud, protože, když to nešlo se staršími, nemá to cenu :-(
Dokonce můj otec (máma se vnoučat nedožila) vždycky týral těhotné v rodině tím, že my kojit neumíme, že se to dědí a ať si moc nemyslíme, že budem kojit. Sestře se dokonce posmíval za koupi kojící podprdy.
Vzepřely jsme se - jedna neteř kojená do 9 měsíců (sama se odstavila), moje děti cca do 2 let (v jednom případě s dokrmem a vybojované), další 3 děti déle než do 3 let.
Předchozí