| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Co vim, tak porod probihal relativne klasicky, v Motole, ale mama nerikala nic o nejakem urychlovani, naopak se cekalo, protoze ji nejdriv praskla voda, v 38tt a pak se jeste 24 hodin nic nedelo.
Otec mohl kouknout pres sklo na ochozu a podle denicku, ktery mi mama psala, tak byla na tehdejsi dobu dost pokrokova - kojila mne 6 mesicu plne a pak prikrmovala /rok 1972/.
Brachu kojila taky, i kdyz byl silne nedonosenej /33tt/, tak mu vozila denne do Motola odstrikane mleko, jen ze tam jim bohuzel nedavali to jeji, ale nejak to michali dohromady, takze moje nekuracka matka ostrouhala, kdyz jejimu diteti davali mliko od kuracek, coz tehdy bylo dost bezne, kourit v tehotenstvi i pri kojeni /rok 76/. Bracha byl v porodnici nejakych sest tydnu, nez ho pustili a mohli jsme ho taky vidat na tom stejnem ochozu, kdyz ho vyndali z inkubatoru. Ano, z toho, ktery se jim pak rozbil a oni to diky sedanku u kafe zjistili az po peti minutach, ktere se on dusil bez prisunu kysliku a ktere pak zpusobily, ze je takovy, jaky je. Co nezmrsili porodem, dorazil ten inkubator. A porod byl dost desny, mame odtekla voda, oni ji presvedcovali porad, ze nerodi, ona tvrdila, ze rodi a najednou ji sestra vysetrila a nastal hukot, porodila prakticky na pokoji, pridusene dite, protoze ji zakazali tlacit, doku neprijde lekar. No, tehdy nebyla informovana, tak se nechala navigovat a dopadlo to jak to dopadlo.

Kdysi jsem nasla i zapis moji babicky o tom, jak rodila tatu - rodila ve velmi pokrocilem veku, 38 letech, sve prvni a jedine dite, rodila v soukromem sanatoriu a cela ta akce stala cca 30 tisic - prakticky stejnou sumu, kterou jsem o 62 let pozdeji, v temer stejnem veku, platila ja.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.