Bohužel je to tak
Taky jsme si svého času užili vší, chytily to i dvojčata i já od nejstarší dcery, když začala chodit do první třídy. Bojovali jsme s tím taky asi 4 měsíce, potom cca 2 měsíce klid a pak na novo
Dcera měla dlouhý hustý vlasy, vybírání vší a hnidů byla práce večer co večer na pěkně dlouho, dvojčatům byly teprve 2 roky, chudáci skončili rovnou pod strojkem
Mluvila jsem tenkrát s učitelkou a taky jsem si stěžovala, jak je to možný - opakovaně nosit ze školy vši, za nás se při první zprávě o výskytu vší přerušilo vyučování a učitelka okamžitě zkontrolovala celé třídě hlavy. Komu našla vši nebo hnidy, hned se volalo jeho rodičům a museli okamžitě pro dítě přijet. Týden potom nechodilo do školy. Učitelka mi na to řekla, že tohle už bohužel nejde, vši musí řešit rodiče, škola může upozorňovat, ale to je asi tak všechno... takže dokud je tam jediný dítě, který je zavšivený, všichni ostatní mají smůlu
Kdo byl tenkrát zdroj, si už nepamatuju... ale mám pocit, že "bílý" dítky, i když tmavších spolužáků měla dcerka víc (Kladno)