Přidat odpověď
K dnešnímu tématu mě přivedl pohled na výpis z účtu, kde mám výplatu za minulý měsíc. Dívalo se tam na mě o 1000 Kč míň, než jsem byla zvyklá, navíc protože bylo práce opravdu hodně, tak jsem nečekala, že by mohla být výplata nižší. Pracuji jako doručovatelka předplaceného tisku, od prosince přibylo i doručování zásilek, mám platový základ plus pohyblivou složku, která je závislá na počtu doručených zásilek. Z této složky se nám zároveň i strhává pokuta za pochybení (doručujeme i kontrolní zásilky, kterými je kontrolována naše práce). O případné chybě jsme informováni cca do týdne po jejím provedení, věděla jsem o jedné, u které jsem se hned odvolala, že jí považuji za zvláštní. Dnes po zjištění výše výplaty jsem se dotazovala proč mám o tolik nižší plat a bylo mi sděleno, že pochybení bylo víc, jenom mi o nich zapomněli říct (do práce jsem chodila denně, s vedoucí se denně vidím).
Tak tu sedím a přemýšlím, jakou částku bych na výpisu musela vidět, abych pracovní poměr ukončila. A dostávám se pomalu k závěru, že je možná ten správný čas na to odejít od takové firmy (plat byl 8400 Kč, počet odpracovaných hodin přesáhl 200).
Předchozí