Přidat odpověď
Aky, ano, nejsou povinni hlídat. Ale napíšu konkrétní situaci u nás. Babička s dědou všem tvrdí, jak mají vnuka strašně rádi, jak u nich může být a je skoro pořád. Přitom když je poprosím o hlídání (jedná se o 2-3 hodiny), tak mi 3x z 5 odmítnou. Samozřejmě, že nejsou povinni, ale ať pak nikde nevykládají kraviny. Kolikrát si ho babička vzala, že s ním pujde ven a sotva šešli schody, tak mi ho dovedla zpátky, že jí volá kamarádka, že někam pujdou a že na něho teda nemá čas.
Ale přitom já jsem jako malá byla u babičky pořád. Byla jsem tam věčně na celý den, případně i na noc. Skoro na každý víkend. Spala jsem u ní většinu týdne. Naši pokud si vzpomínám, to brali jako samozřejmost. Pamatuju si, jak mě u ní odložili většinou až cestou na nějakou akci, aniž by jí dali předem vědět. Nikdy neřekla ne. Vždycky mě přijala a věnovala se mi i s dědou.
Naši mají z doby mého dětství plno fotek z různých oslav, zábav a podobně. Pravidelně chodili na večer ke známým o ulici dál. Já jsem od doby co mám dítě byla jednou na školním srazu a to od šesti do osmi. A to už mě vyhlíželi z okna, kde jsem.
Předchozí