Přidat odpověď
Především jsi tu diskusi asi špatně četla.
Ani ti lidé, kteří se tam nad babiččinou taxou nepohoršovali, nepatří nutně do kategorie "placení babičkám za hlídání vnoučat je normální".
Ta Michalova aféra měla prostě dva rozměry. Jeden je, jestli je přípustné, aby si babička brala (velmi lidové) peníze za hlídání a druhej, jestli je přípustné, aby se člověk vlastní mámy při žádosti o akutní hlídání ptal "co za to chceš" a automaticky očekával odpověď "nic" a divil se, když dostane jinou.
Já jsem třeba psala, že mi jako větší šlápnutí do ho.na přijde ta Michalova otázka a očekávání odpovědi "nic nechci", než babiččina skutečná odpověď.
Babička mohla mít x důvodů, proč si řekla tu cifru. Jedním z nich mohlo být i to, že narozdíl od Michala jí ta otázka taky přišla urážlivá (něco jako kdyby se mne manžel po sexu zeptal "kolik jsem dlužnej"), tak na ni prostě drsně odpověděla. Na blbou otázku blbá odpověď, no.
A furt to neznamená, že by někdo bral za normální, že si prarodiče účtujou za hlídání vnoučat. Takovej na té diskusi reálně nikdo asi nebyl.
Předchozí