Mela jsem problem u prvniho ditete. Salo malo a navic diky stresu z porodnice jsem o mleko prakticky prisla. Pomohla pujcena elektricka odsavacka Medela, nejdriv velka nemocnicni asi 14 dni, potom mala Swing. Jen diky nim jsem nastartovala laktaci - z odstrikanych 5 az 10 ml za cely den na normalni davky. Ale trvalo to asi mesic. U me se to povedlo, kdyz jsem se smirila, ze kojeni asi nepujde.
Pro me to znamenalo, ze jsem prekonala svoje "selhani" jako matka. Hlavne jsem se pak srovnala psychicky a od dvou mesicu nemusela dokrmovat. Kojila jsem pak v pohode 2 roky+ hned potom pokracovani s 2.ditetem. Tam problem nebyl, ale mozna jen ze byla laktace rozbehla a neprerusilo se kojeni. No a psychika po porodu byla mnohem lepsi. A hlavne druhe dite je uplne jine. To prvni ma problemy s jidlem dodneska( 3).
Jo a taky mi pomohla homeopatika na naliti prsou, kojici caje a hlavne hodne jist. A v porodnici poradil doktor na spousteni mleka oxytocin. Dal mi jednu ampuli, namocila jsem do toho vaticku, strcila do nosu a fetovala ;-) pri kojeni nebo odsavani. Nevi. nakolik zafungoval placebo efekt, ale pomohlo to
Drzim palce. Zkusila bych caje, homeopatika a elektrickou odsavacku Medelu a klidne dokrmovala. Bud to pomuze nebo ne. Pak budes vedet, zes to zkusila a nemusis mit zadne vycitky. Preju hlavne hodne sil a klid.