Včera jsem to bohužel nestihla. Mám březnové miminko, narodil se přesně v termínu, ale údajně asi o tři týdny menší, hypotrofní. Vypadal po narození jako dědeček
A nesál. První týden a půl jsem ho pořád přikládala (opravdu jen přikládala, nic nepil) a krmila ze stříkačky odsátým mlíkem (měla jsem půjčenou odsávačku Medela Symphony, bez ní bych to takhle nedala). Pak začal postupně pít ode mě, stříkačky jsme odbourali prakticky hned a časem jsem ho přestala i budit, když už se mi zdálo, že dlouho spí. Byla jsem ukrutně nedospalá, ale s pomocí babičky se to dalo zvládnout.
Dneska má 3,5 mesíce a 5,5kg, čili přibývání není problém, ale jinak je to v podstatě tak, jak píšeš. Nemám na nic čas a kojím skoro všude. S klukama chodím tam, kde můžu sedět a kojit a oni si hrají sami. Velmi často i jen jedna cesta busem do školy znamená řev, byť je to půl hodiny. Většinu času leží u mě a pospává a saje. Nevážím ho, neřeším, jak moc vypije, protože vidím, že prospívá a přibývá. Je jiný než starší kluci v tom, jakým způsobem se kojí. Ale vím, že na věky to nebude, jak se začne točit a víc hýbat, už ho to u mě nebude bavit tolik. Jinak je klidnější v šátku. Odpojení a znovupřipojení k prsu nese bez problémů, čili nemám problém s utřením zadku prostřednímu apod. Některé věci se dají dělat i s miminem u prsa. Je otázka, jestli když ho dáš na umělé, to bude lepší, protože on chce být i u Tebe. Pak ještě miminka mají různá období. Některé dny i spí, některé dny na mě fakt visí celý den a prakticky nespí. Ale zato spí tedy dobře v noci. Myslím si, že krmit staršího např můžeš i s miminem u prsa, když si ho podložíš u stolu např. dekou, tak sedím často, při přípravě u jídla Ti to nepomůže, tam spíš ten šátek nebo to vydrží.