Přidat odpověď
Len, já si vůbec nemyslím, že bych byla stará jen proto, že bych klidně brala vnoučátko ve 40, jak tu zaznělo od Cardamony. Co se mě týče, tak k mému nastavení vedlo více věcí a jedna z nich je to, že můj táta měl starého tátu, který žel zemřel když mému tátovi bylo 8 let na infarkt (tátovi bylo 52 let), můj táta zemřel v 53 letech a jsem opravdu vděčná rodičům, že si mě pořídili tak, že jsem tátu zažila a užila si ho aspoň těch cca 25 let. Další věc je, že moje nejlepší kamarádka měla staré rodiče a není z toho odvázaná absolutně vůbec po celičký svůj život - vloni jsem se s ní viděla a říkala,že její tatínek už je úplně mimo a že může být moc ráda, že aspoň její maminka o pár let mladší jí aspoň trošku pomáhá s dcerkou a užívá si jí v rámci možností svého věku. Mám kolegyni, která má 50 let a má 15 let syna a říkala mi, že ona se svým věkem nemá žádný problém, ale že syn je od puberty bombarduje, že má starou mamku a starého tátu - podotýkám, že kolegyně vůbec na svůj věk nevypadá a že jeho táta je aktivní jak možná spousta mladičkých není, ale prostě klukovi vadí, že má staré rodiče...
A další aspekt pominu-li fakt, že jsem fakt moc ráda, že nemusím řešit antikoncepci je to, že opravdu víc dětí nechci - stačí nám 2 a o další překvapení v podobě dítěte nestojím. Chci si konečně užívat po všech stránkách toho, že mi rostou děti (užívat si jejich věk, který se posunuje) a že se s nimi dají podnikat věci bez omezení miminkem a že máme zase po 10 letech s mužem i více času sami na sebe... Nevidím na tom absolutně nic špatného.
Předchozí